Kerstwensen 2024

De kerstdagen staan in het teken van gezelligheid met familie en vrienden. Vaak gaan we gezellig bij elkaar eten of brunchen en geven we elkaar mooie cadeaus die onder de versierde kerstboom liggen. De cadeaus zijn mooi en feestelijk ingepakt en soms voorzien van een kerstkaartje met daarop een mooie kerstwens voor 2024.

Naast het uitdelen van pakjes worden er ook vaak kaartjes aan naasten gegeven met daarop een spreuk of wens wat je iemand wilt meegeven voor het komende jaar. Niet iedereen is even goed om een passende tekst te verzinnen. Ben je op zoek naar wat inspiratie voor een leuke kerstwens dan kun je hieronder gebruik maken van de voorbeelden.

fijne feestdagen 2021!

Kerstwensen 2024

Kerstmis is mooi en klein,
Kerstmis is gewoon super fijn!
Vrolijk kerstfeest!

Ik wens je een kerst vol met warmte,
want het zijn al koude dagen geweest.
Ik wens je een kerst vol met liefde
en een vrolijk kerstfeest!

2023 is bijna vervlogen
2024 staat reeds voor de deur
Een nieuw jaar met nieuwe dromen
Alles krijgt een nieuwe kleur
Veel geluk en vrede
Veel liefde voor elkaar

Met al de lichtjes in de kerstboom,
wordt kerstmis zoals een droom.
Met de familie bij elkaar,
wordt het de mooiste dag van het jaar.

Onze warmste gedachten en onze beste wensen voor een voorspoedige kerst en een gelukkig nieuwjaar

Veel geluk, kracht en wijsheid in het nieuwe jaar

Als je eenzaam bent, wens ik je liefde. Als je je down voelt, wens ik je vreugde. Als je bezorgd bent, wens ik je vrede. Als je je leeg voelt, wens ik je hoop. Vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!

Moge de vrede en vreugde die je met kerstmis voelt, je het hele jaar blijven vergezellen. Ik wens je het allerbeste voor het komende jaar. Vrolijk kerstfeest en een warm en liefdevol Nieuwjaar.

Speciale kerstwensen aan een heel speciaal persoon. Ik wens jou en je familie een fantastisch kerstfeest en een geweldig Nieuwjaar!

Grappige Kerstwensen 2024

Hang de krans boven de deur,
verwelkom de dennengeur.
Laat de kerstballen maar blinken,
onze glazen klinken

Maak je geen zorgen als er op een avond een dikke man door het raam klimt, je in een zak stopt en meeneemt. Ik heb de Kerstman verteld dat ik JOU wil voor kerstmis

ik zie de schoonheid
van kerst in jouw ogen
proef de vreugde van
nieuwjaar in jouw stem
wat ik hoor, ruik en voel
bewaar ik voor valentijn
zalige kerst en gelukkig nieuwjaar

van kerst tot nieuwjaar
hebben we 14 dagen
voor het bedenken
van goede voornemens en
de rest van het jaar voor excuses
beste wensen en geniet volop

Heb je nog geen genoeg aan deze kerstwensen? Dan vind je hier een complete website voor kerstwensen.

Kersttraditie Nederland

kerstbal bokeh

In Nederland wordt kerst gevierd op 25 en 26 december. Voorafgaand aan deze periode komt iedereen langzaam in de kerststemming met een groot aantal tradities en gebruiken. In Nederland is de kerstnachtdienst (op 24 december) iets wat veel mensen bezoeken, ook al is men niet gelovig. Een kerstboom is uiteraard ook niet meer weg te denken uit de huiskamers. Waar voorheen Sinterklaas het feest was om cadeautjes te geven, verschuift het nu langzaam aan naar Kerstmis. Veel mensen vieren in Nederland het kerstfeest met de Kerstman die cadeautjes brengt onder de kerstboom. Nederland maakt de laatste jaren een mix tussen gebruiken die oer-Hollands zijn en tradities die overgewaaid zijn uit andere landen.